PAPINNIEMI CAMPING

By Jaana K - 11.13

Vaikka juhannuksesta on jo viikko, täytyy minun palata vielä täällä blogissakin kuvien kera viime viikonloppuun. Meidän juhannusaattoon kuuluu perinteisesti juhannuskokko Papinniemessä ja tällä kertaa ajateltiin lähteä kokolle matkailuautolla. Ensimmäinen kerta matkailuautolla matkaillen oli todella positiivinen kokemus eikä varmasti viimeinen. Uusi kesälomareissu on jo suunnitteilla.


Jokaisella meistä on varmasti maisema ja paikka joissa sielu lepää. Minulle se on tämä. Matka läpi kotikylän palkitaan kesäparatiisilla Pyhäjärven rannassa Papinniemessä. Juhannusaattona parkeerasimme auton noihin näkymiin, n.5m rannasta. Vietimme koko illan rannalla grillaten ja uiden ja vain nauttien elämästä. Se siinä on. Nuo maisemat edessä, varpaat rantavedessä, kädessä viinilasi. Se todella tuntuu elämästä nauttimiselle.Tätä maisemaa, tuota luontoa ja rauhaa arvostan koko ajan enemmän.


Papinniemestä kerrotaan "Kirkas taivas ja hiekkaranta, jonka laskeva aurinko punaa. Puhdasvetinen Pyhäjärvi avautuu niemen molemmin puolin kutsuen uittamaan varpaita. Maisemasta erottuu pieniä saaria ja hiekkalinne. Lempeä kesätuuli kuiskailee koivujen ja suurten mäntyjen lomasta. Ehkäpä viileä juoma terassilla puusaunan jälkeen. Rauhallisuutta ja paratiisimaista luonnonkauneutta. Täällä voit kokea olevasi lomalla" ja kuten kuvista huomaatte tuo kaikki todella pitää paikaansa.


Juhannuspäivän aamun aloitimme kantamalla aamupalan rannalle juuri ennen kuin aurinko kääntyi tuolle rannalle. Voi tuota uskomatonta kauneutta kun kaikki on hiljaista ja Pyhäjärvi hohtaa sinivihreänä aamun usvassa ennen helteistä päivää. Ei ole parempaa näkymää kuin se ja siihen näkymään elämästä riemuitseva oma neljävuotias.


Aamupalan jälkeen vuokrasimme rantasaunan ja käytiin me isommatkin heittämässä talviturkit järveen. Saunasta suoraan sitten leirintäalueen terassille jossa nautittiin isot biisoniburgerit. Biisonien liha muuten tulee vain muutamien kilometrien päästä ravintolaan joten kyseessä on todella lähiruoka. Niin, että jos muuten matkaatte lasten kanssa, kannattaa pysähtyä matkan varrella ihmettelemään myös noita otuksia. Leirintäalueella toimii myös lähiruokamyymälä josta voi ostaa lähellä tuotettua lihaa ja muita herkkuja myös kotimatkalle.

Aika täydellistä eikö vain? Jos kesäloman suuntana on Itä-Suomi, on Papinniemessä vietettävä ehdottomasti ainakin yksi yö vaikka sitten teltassa. Voin vannoa, ettei tuolta rauhan tyyssijasta tahtoisi millään lähteä pois. Koskaan.

Papinniemi Campingin nettisivut löytyvät täältä.  Käykää tutustumassa. Ehkäpä törmäillään siellä kesällä :)

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia