SAVISEPPÄ

By Jaana K - 4.23


Luvassa olisi lisää matkailuvinkkejä Itä-Suomessa matkaileville. Tällä kertaa shoppailua mitä uskomattomammassa paikassa, paikassa jonka ohi olen ajanut kolmisenkymmentä vuotta täysin tiedottomana sivutielle poikkeavasta aarteesta. Kylä on Putikko ja se sijaitsee Punkaharjulla, Savonlinnassa. Putikko on itsessään jo aarre. Sahan ympärille rakentunut pieni kylä jossa on kauniita vanhoja puutaloja ja menneen ajan havinaa. Mutta vielä upeamman löydön siitä tekee Savisepän myyntinäyttely vanhassa makasiinissa.


Oman keittokirjaprojektin myötä olen suorastaan hullaantunut käsityönä valmistettuihin saviastioihin. Ne ovat kauniita tottakai ihan sellaisenaan, mutta se kuinka ne saa tylsänkin ruoan näyttämään mahtavalta, on koukuttanut minut. Nyt etsin niitä joka paikasta, kirpputoreilta, toreilta ja sisustusmyymälöistä, mutta Putikosta sunnuntaiajelulta en kyllä uskonut niitä löytäväni.


Näyttelytila on sinänsä jo aivan mahtava ja katseltavaa riittää, jopa niin pitkäksi aikaa, että jälleen pienin matkatoverini oli kyllästyä kun äiti vain pyöri ympäriinsä. Makasiinista löytyy joka kesä Saviseppä Hannu Sairasen astioita, mutta myös vaihtuva näyttely joka on tänä kesänä ikonitaiteilija Tuija Kuikan rakentama.


Katseltavan ja osteltavan lisäksi savisepältä löytyy tarinoita joita jäisi pitemmäksikin aikaa kuuntelemaan. Siinä juttelun lomassa oli puhetta myös hänen pitämistään dreijauskursseista ja johan se kipinä uuden käsityöharrastuksen pariin vain heräsikin. Siihen saakka kunnes pääsen itse opettelemaan tuon upean käsityön taidon, tiedän kyllä mistä löytyy astiat jokaiseen tilanteeseen. Saviseppähän kun tekee astioita myös asiakkaiden toiveiden pohjalta. Jos siis uutta astiastoa kaipailet, poikkea kesälomalla Putikossa.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia