TALLINNA OSA 1

By Jaana K - 9.03


Matkustimme viime viikonvaihteessa uudella Megastarilla Tallinnaan lomailemaan. Pieni irtiotto sairaslomasta ja kaikista viime aikojen stresseistä oli ehdottomasti paikallaan ja Tallinna tarjosi juuri sitä. Tallinnan loma oli ensimmäinen meille molemmille. Tähän saakka kaupunki onkin ollut meille vähän epäilyttävä matkakohde. Tarinat kertovat humalaisista suomalaisista, viinarallista, örveltävästä kansasta joka pitkin vanhaa kaupunkia vaeltaa. Päätimme kuitenkin rohkaistua ja viettää pienen perheloman keväisessä Tallinnassa.
Matkaan lähdettiin upouudella Megastarilla lauantaina aamupäivästä. Laiva miellytti esteetikon silmää. Hyvin suunniteltuja tiloja joista jokaiselle löytyi jotakin. Perheille sopivia rauhallisia ravintoloita ja kahviloita ja tyylikäs baari sekä viihtyisä valoisa terassi. Matkat Megastarilla menivät mukavasti ja nopeasti. Kahdessa tunnissa olimme Tallinnassa.
Satamasta suunnistimme kävellen suoraan hotelliimme joka sijaitsi aivan keskellä vanhaa kaupunkia. Yövyimme Merchant's House Hotellissa jonka olin aiemmin bongannut netistä ja saimme toivomamme huoneen hyvään hintaan. Hintataso oli samaa kuin olisi ollut Virussa. Meille kuitenkin juuri hotellin tunnelma oli tärkeää ja sitä tästä hotellista löytyi jossa seinät ovat 1800 -luvulta ja jossa on mm. käsinmaalattuja freskoja vanhoissa katoissa.  Hotelli tarjosi myös aamiaista joka oli oikein kattava. Huoneissa oli myös ilmainen Wi-Fi joka oli mukava lisä koska pienen lapsen kanssa aika menee iltaisin aika tiivisti huoneessa. Tosin juuri tämä huone olisi ollut täydellinen kesällä matkusteluun, sillä illat olisi voinut viettää viihtyisällä sisäpihan terassilla silloin kun lapsilla on jo unien aika sillä terassi sijaitsi aivan ikkunan takana. Osasta huoneita oli jopa suoraan ovi terassille.
Hotellilta lähdimme etsimään ravintolaa ja päätimme lähteä kokeilemaan pääsisimmekö sisään meille suositeltuun Rataskaevu 16 -ravintolaan. Hotellilta varoiteltiin, että varaus tarvittaisiin ja sinne päästyämme tilanne näytti epätoivoiselta, mutta meille löytyi kuitenkin pöytä jossa ehtisimme syödä kaksi tuntia. Uskoimme sen riittävän ja päätimme ottaa täällä pelkän pääruoan. Saimmekin nopeaa ja erinomaista ystävällistä palvelua. Pieninkin otettiin huomioon ja hän sai heti pöytään paperia ja kyniä. Ruoka ja viini oli todella hyvää. Niin hyvää, että tässä vaiheessa tajusin, että kaksi tuntia oli liian vähän. Olisin halunnut ottaa vielä alkuruoat ja jälkiruoat ja ehdottomasti ottaa pari lasia lisää viiniä. Kaiken lisäksi ravintolan sisustus hiveli silmiä niin, että olisihan tuolla istunut vaikka ilman ruokaa ja vain katsellut. Lämmin suositus siis tälle ravintolalle, jonka on selvästi löytänyt aika moni muukin. Varaus kannattaa siis tehdä.
Kiertelimme Vanhaakaupunkia ristiin rastiin lauantai-illan ja myöskin sunnuntai-illan. Joka nurkan takana odotti entistä mielenkiintoisempia rakennuksia ja hyvin oli myös infotauluja rakennuksissa. Matkaseuralainen oli kuitenkin sen verran vauhdikas tapaus, että paljon ei tarvinnut pysähdellä niitä lukemaan ja se hieman harmitti, että Vanhakaupunki jäi pintaraapaisuksi. Näkemistä, kokemista, kahviloita ja ravintoloita siellä riittäisi varmasti useammallekin reissulle. Aiomme kyllä palata Tallinnaan vielä kahdestaan tai ystäväporukalla jonain kesänä, sillä silloin tunnelma varmasti moninkertaistuu. Nyt kadut ja ravintolat katujen varrella oli vielä aika rauhallisia viileänä kevätiltana.
 Kuvattavaa olisi myös riittänyt kaduilla. Upeita rakennuksia, yksityiskohtia ja näköalapaikkoja. Suosituin näköalatasanteista taitaa olla Kohtuotsa josta avautuu upea näkymä Tallinnan punaisten kattojen ylle. Eksyimme sinne kolmesti ja joka kerta paikalla oli paljon ihmisiä ja aina pääsi myös jostakusta turistista tai ryhmästä ottamaan kuvia, mutta itsestäni en sellaista onnistunut saamaan.

Tallinnan Vanhakaupunki oli kyllä viehättävä, ei käy kieltäminen, mutta ehkä juuri niiden tarinoiden puutteesta johtuen se ei tuntunut erityiseltä, keskiaikaisia kiviä kun löytyy myös täältä omasta kotikaupungista tarinoiden kera. Seuraavalla kerralla mukana kävelykierroksella voisi siis olla vaikka tämä Audioguide ja paljon aikaa rauhalliseen käyskentelyyn ja ihasteluun. Suuremman vaikutuksen kuin Vanhakaupunki meihin teki kuitenkin kävelymatkan päässä oleva Telliskivi josta lisää seuraavassa postauksessa.

Mikä on teidän suosikkinne Tallinnassa? Ravintola ja kahvilasuositukset ovat tervetulleita seuraavaa reissua ajatellen.

 • Share:

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Tallinna on ihana <3 Monesti on tullut siellä käytyä enkä ole kertaakaan törmännyt silmiinpistävästi humalaisiin örveltäjiin! Ehkä se on jo myytti, ainakin toivon niin. Muutoin erinomainen matkakohde, itse tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti :D Riippuu varmasti myös viikonpäivästä ja vuodenajasta :D Kyllä Tallinna jää listalle viikonloppulomia ajatellen, pakko on tuonne palata vielä :)

   Poista