ELÄMÄÄ KESÄPIHALLA

By Jaana K - 8.32Ihana kesän lämpö on täällä ja pihakausi on aloitettu istuttelemalla yrttejä ja monivuotisia hyötykasveja, grillailemalla ja pihalla oleskelemalla. Päätin pysytellä pihan istutusten kanssa edelleen sillä linjalla, että kaikki mitä kasvamaan laitetaan on syötävää. Uutena pihaan on laitettu kasvamaan karviainen, viherherukka ja raparperi. Kesäkukkia ei edelleenkään ole tulossa mutta muutaman orvokin otin yrttien seuraksi, nekin kun on syötäviä ja niillä näin kesän korvilla koristelee näppärästi kakut ja salaatit.


Terassilaudoitus sai uuden sävyn viikonloppuna. Sävyksi harmaantuneelle puulle valittiin Tikkurilan Tuohi. Se ei paljon eroa ihanasta sävystä joka puuhun tuli kaksi vuotta taivaan alla ollessa, mutta on nyt paljon tasaisemman värinen.

Valokatteen alla otetaan edelleen rennosti parhaaksi sohvaksi todetulla vanhalla hetekalla, mutta pöytä vaihtui. Löysin kirpparilta 2,5 euron hintaisen sohvapöydän josta lyhennettiin jalat ja maalattiin koko pöytä mattamustaksi. Vähän on vielä mietinnässä, että mitäkä tekstiilejä pihalle toisin ja millä kasveilla luodaan tunnelmaa ja tuoksuja valokatteen alle. Sitruunatimjami ja basilika nyt ainakin jo tuoksuu hetekan vieressä.
 
Mahtavaa, että taas saa kaikki ruoat maustaa oman pihan yrteillä. Vaikkakin taimet on vielä niin pieniä, ettei varaa ole hirveästi harventaa niin pakko oli jo pari ihanaa ruokaa niistä taikoa. Iso yrttikimppu, valkosipuli, oliiviöljy, viinietikka, suola ja pippuri tekee kaikesta mahtavaa, Tällä kertaa sillä maustettiin lohi ja uudet perunat ennen grillausta. Aivan älyttömän hyvä lisuke kesäruoalle on tuo alimmaisessa kuvassa näkyvä nektariini-tomaattisalsa ja vuohenjuusto. Salsaan laitoin tomaattia, punasipulia ja nektariinia pienen pieninä kuutioina ja mausteeksi ripaus sokeria (tätä ei tarvitse keskikesällä kun nektariinit ja tomaatit on makeita), suolaa, pippuria ja vähän punaviinietikkaa. Vuohenjuustoista paras tähän mennessä testaamani on Soignon fromage de chèvre maxi format. Näissä tunnelmissa on hyvä jatkaa kesää kohti vaikka pari viileämpää päivää onkin luvassa.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia